marți, 19 februarie 2013

Mai e puțin până începe World Sushi Cup!

Primăvara pentru Tokyo Japanese Restaurant începe în Japonia de această dată!Și asta pentru că în luna martie vom participa la concursul internațional dedicat sushi-ului: World Sushi Cup (http://world-sushi-cup.jp/?page_id=38).

Concursul implică două secțiuni: concursul individual și concursul pentru restaurant. La ambele secțiuni, câștigătorul va fi ales în funcție de modul de preparare a sushi-ului, de la așezarea cuțitului la ordinea în care sunt aranjate preparatele. Se va ține cont atât de originalitate, creativitate, cât și de respectarea tradiției în materie de sushi. Sunt importante ingredientele utilizate și modul în care sunt evidențiate acestea juriului prezent.
Emoțiile sunt mari, e ultima sută de metri de pregătiri, dar ne bucurăm de această oportunitate. Ne bucurăm că Tsuchiya Naofumi, proprietarul și bucătarul-chef Tokyo Group a ales în urmă cu zece ani România și cu precădere Cluj-Napoca pentru a promova arta culinară japoneză.


Bucătarul de sushi român care va pleca în Japonia este Georgiu Gabi, cel care a fost desemnat câștigătorul competiției realizate la Tokyo Group în vara anului trecut.  Acesta a fost instruit de către Tsuchiya Naofumi, instructor oficial AJSA.


Încheiem prin a vă dori să aveți același soare în priviri pe care îl avem și noi, încă de când am primit această veste și să ne țineți pumnii. Indiferent de rezultat, să rămâneți alături de noi și să aducem prin experiența acumulată în Țara Soarelui Răsare preparate culinare tot mai autentice.

Rămâneți alături de noi, revenim cu detalii in curand!