joi, 17 ianuarie 2013

Tsuchiya Naofumi - bucătar-chef Tokyo Japanese Restaurant


Tsuchiya Naofumi – proprietar și bucătar-chef a deschis în urmă cu 10 ani restaurantul cu specific japonez Tokyo Japanese Restaurant,  care a devenit în timp locul unde arta culinară japoneză a poposit în inima Ardealului .  Păstrând linia tradiționalismului, Tsuchiya Naofumi a dorit să aducă un colț de Japonia în Cluj-Napoca, reușind acest lucru acolo unde Tokyo Japanese Restaurant este situat, pe strada Gheorghe Marinescu, numărul 5. 
Bucătarul-chef și proprietarul acestui local se bucură de recunoștința Asociației de Sushi din Japonia – All Japan Sushi Association, primind anul trecut certificatul de instructor de Sushi Seminar -  Sushi Proficiency Certificate, certificat ce este atestat de către Sushi Skills Institute - All Japan Sushi Association. Tsuchiya Naofumi, alături de Masayoshi Kazato Președintelui Asociației de Sushi din Japonia - a realizat un număr reprezentativ de ”Sushi Seminar”, atât bucătarilor de la Tokyo Japanese Restaurant și altor bucătari din țară, cât și celor din străinătate,  în țări precum Serbia, Danemarca, Suedia. 

Numai în anul precedent, Tsuchiya Naofumi a reușit să creeze evenimente gastronomice de mare impact la nivel de municipiu, cu invitați de seamă: Sushi Event – februarie 2012, cu prezența Președintelui Asociației de Sushi din Japonia – Masayoshi Kazato, Sushi Dinner Events – august 2012, alături de invitatul din Japonia -  Sushi Chef Ogawa Hirotoshi. Cel mai recent eveniment a avut loc în octombrie: Top 10 Gourmets, fiind un eveniment exclusivist, cu doar 10 locuri disponibile și cu prezența  invitatului special din Japonia – Președintele Asociației de Sushi din Japonia – Masayoshi Kazato. 


Tsuchiya Naofumi – proprietar și bucătar-chef Tokyo Japanese Restaurant menține de 10 ani în municipiu arta culinară japoneză la rang înalt. Cu multă seriozitate și dorință de a-i învăța pe cei din jur aspectele de care trebuie să țină cont orice bucătar, cu dorință de a învăța limba română tot mai mult și tot mai bine, Tsuchiya Naofumi oferă un schimb de experiență cultural nemaipomenit: pleci de fiecare dată din restaurant cu gândul de a reveni în acest loc cât mai curând. 

Mulțumim, Tsuchiya Naofumi!
Echipa Tokyo Japanese Restaurant