luni, 10 septembrie 2012

Campionatul Internaţional de gătit în aer liber - Polus, 2012



 Anul acesta am participat pentru prima dată la Campionatul Internaţional de gătit în aer liber- Polus Center, 7-9 septembrie, 2012. Am avut ocazia să cunoaştem adevăraţi maeştri ai artei culinare şi să gustăm din preparatele culinare ale diverselor ţări şi localuri.
 Îi felicităm pe câştigători şi  le mulţumim organizatorilor.






1 comentarii:

La 10 septembrie 2012 la 07:32 , Blogger Sergiu Neamt a spus...

Plin de entuziasm am fost la concursul culinar "Master of Flame". In parcarea de la Polux erau organizate standuri unde diversi bucatari gateau in aer liber. Concursul impunea ca fiecare grup de concurenti sa pregateasca 5 platouri care urmau apoi sa fie jurizate. Am vazut echipa coreeana si echipa din Israel care au realizat platouri interesante, am vazut mai multi concurenti de la master chef Petru, Mehrzad, Cristian Papusoiu si probabil si altii, pe care nu i-am vazut gatind in perioada in care am stat pe acolo. Erau si tarabe in care se vindeau tot felul de fripturi care nu aveau treaba cu concursul, asa ca la zilele berii. Era si un stand al primariei care au pus de-o mamaliga iar dupa numarul mare de poporeni care stateau la coada am dedus ca era gratis (am inteles ca au fost transportati cu doua autobuze din oras). Mai era si o scena unde presta cineva, ceva cu un auditoriu de 30-40 persoane si intr-un colt erau cateva standuri unde se putea cumpara vin, la sticle la pret de producator, sau la pahar (4 lei - 200g). Ce nu mi-a placut ? In primul rand ma asteptam sa am posibilitatea sa gust din produsele bucatarilor, credeam ca pe langa acele platouri pe care le fac pentru concurs, bucatarii vor pune in vanzare platouri, la un pret modic, gatite de ei. Fiind gratis in unele locuri, lumea se imbulzea si pentru a gusta pana si paine cu slanina. Era oarecum jenant sa te asezi la acele cozi unde se dedea mancare gratis, cu atat mai mult pentru mine. Altfel ar fi stat lucrurile daca ar fi vandut portiile, asa cum au facut un grup din beclean care au prajit un ied la protap. Portia costa 10 lei, lumea cumpara si era fericita, nu se imbulzea nimeni acolo, ceea ce inseamna ca poti fi civilizat, dar numai pe bani. Am avut noroc cu un prieten pe care il cunosteam de ani de zile, (Soacrele hamesite), care mi-a explicat cum este organizat si mi-a oferit "peste rand" o portie de carne fiarta la ceaun cu ceva pere decojite care au fiert impreuna. A fost extrem de gras, astfel ca am ales doua bucatele de carne macra, renuntand la restul. Oricum mancasem deja in Polus o portie de sushi asa ca nu eram prea flamand. Am plecat pe la 16:30 dezamagit, chiar daca nu era gata evenimentul.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire